KRATKE, INTENZIVNE DELAVNICE

Namenjene so učenju  ali izpopolnjevanju znanja. Prilagojene so posameznikovim željam. Delavnic je veliko, naj naštejem le nekaj:

-glasbila in zvočila: iz keramike izdelati piščali, žvrgolce, okarine, mobile, zvonce, …

-izdelava keramičnih figuric: udeleženec po svojih zamislih izdela figurico npr. prašička, sovo, mačko, slona…, mentor ga usmerja in pokaže osnovna pravila sestavljanja, lepljenja,…

-pipe za kajenje tobaka: včasih so se take pipe izdelovale množično, sedaj pa ne več. Naučim vse postopke izdelave, dodelave in obdelave ročnega oblikovanja pip.

-izdelava enostavnih kalupov: naučim izdelati model in iz njega razmnožiti kalupe, prav tako se udeleženec nauči vseh tehnik ulivanja gline v mavčne nalupe.

-nakit: tu se boste naučili tehnik, ki so primerne za izdelovanje nakita po vaši zamisli. Vsak spozna vse tehnike izdelave, potem se odloči za njemu najbolj primerno in jo skupaj z mentorjem izpopolni.

-oljenke: so velike in male lučke, bakle in vrtni ognji, svečniki in ambientalne svetilke na svečko ali tekoči vosek. Naučili se boste izdelati svoje oljenke, lahko replike, lahko po svoji zamisli, spoznali boste vse zakonitosti, ki veljajo pri izdelavi in dodelavi.

-etno in arheološka keramika: prvi načini oblikovanja in izdelave posod od jamskega človeka naprej…

-delavnice, predstavitve v šolah, vrtcih-v razredu. Dogovorimo se o podrobnostih, izdelkih, primernih za starost učencev, lahko tudi tematsko ali po njihovih željah.

-raziskovanje, nabiranje in predelava lokalne gline, izdelava izdelkov iz nje z različnimi ročnimi tehnikami. (po predhodnem dogovoru)

pa še in še…

cena delavnice je  10€ na uro na osebo, za predstavitve in delavnice v šolah in vrtcih ter drugih ustanovah pa se dogovorimo sproti. V ceno je vštet material, pečenje in mentorstvo.

Pričetek vaše delavnice je lahko kadarkoli, poučevanje pa poteka med januarjem in majem vsako leto.

Kontakt:

galerija.zvon@gmail.com, gsm. 031-617-851 ali osebno v Galeriji ZVON, Cesta svobode 7, Bled

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

Cesta svobode 7, 4260 BLED

%d bloggers like this: